23 C
Athens
28/03/24
spot_img

Το πρώτο βραβείο σχεδίου μέτρων βιώσιμης κινητικότητας, στο Ρέθυμνο

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε ο Δήμος Ρεθύμνης για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μέτρων βιώσιμης κινητικότητας, στο πλαίσιο του συνεδρίου Ημέρες Αστικής Κινητικότητας 2022, της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Civitas, το οποίο διεξάγεται στην Τσεχία, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας της ΕΕ.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης ο οποίος, ως γνωστόν, έχει μεταβεί και θα παραμένει μέχρι την προσεχή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη Brno της Τσεχίας προκειμένου να συμμετάσχει, ως εκλεγμένο Μέλος, στις εργασίες της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής (Policy Advisory Committee – PAC) της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS και στο Συνέδριο «Ημέρες Αστικής Κινητικότητας 2022».

Το πρώτο βραβείο
Το πρώτο βραβείο σχεδίου μέτρων βιώσιμης κινητικότητας, στο Ρέθυμνο

Το πρώτο βραβείο στο Δήμο Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο λοιπόν του Συνεδρίου και στη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων των Βραβείων CIVITAS, τα οποία απονέμονται σε ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν επιδείξει αριστεία στη βιώσιμη κινητικότητα και τις μεταφορές, τόσο στο πεδίο χάραξης πολιτικής όσο και στον τομέα εφαρμοσμένων μέτρων, απονεμήθηκαν δύο ειδών βραβεία:

• Το βραβείο «CIVITAS Young Champion», το οποίο επιβραβεύει ένα νέο άτομο που συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες που σχετίζονται και υποστηρίζουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

• Το βραβείο Μεταφορών CIVITAS, με το οποίο αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η πόλη που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων κινητικότητας με στόχο να γίνει πιο έξυπνος και πιο βιώσιμος τόπος για όλους.

Το θέμα της φετινής βράβευσης ήταν «Μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών πιο βιώσιμα». Η κορυφαία αυτή εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) και την Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι οι τρεις τελικές (φιναλίστ) υποψήφιες πόλεις, μεταξύ πολλών άλλων απ’ όλη την Ευρώπη, ήταν το Ρέθυμνο, τα Ιωάννινα και η πορτογαλική πόλη Coimbra.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης συγκινημένος για τη σημαντική αυτή αναγνώριση του Ρεθύμνου, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Δήμο Ρεθύμνης, το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο καθώς και τους εκλέκτορες των βραβείων.

Επιπλέον, κατέθεσε τη βαθιά του ικανοποίηση για την ευρωπαϊκής επιβράβευσης της διαρκούς προσπάθειας του Δήμου Ρεθύμνης, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζεται, με επιμονή και προσήλωση στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας που μεταμορφώνουν καθημερινά το Ρέθυμνο, διαδικασία στην οποία συμβάλλουν ενεργά οι ίδιοι οι δημότες του.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα