17.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών, θέατρο Πέτρας

Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία «7ο Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών» Έκθεση «Η Μικρά Ασία της Μεγάλης Ελλάδας»

Ο Δήμος Πετρούπολης με σεβασμό στο ιστορικό momentum της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προγραμματίζει το «7ο Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Πετρούπολης», αφιερωμένο στη μνήμη του Ελληνικού Πολιτισμού της Μικράς Ασίας.
Το Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Πέτρας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Έχοντας στο ενεργητικό μας σαράντα χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στον τομέα των παραδοσιακών χορών, και με στόχο τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργανώνουμε ένα χορευτικό συναπάντημα παράδοσης με τον δέοντα σεβασμό, με υψηλού επιπέδου παραγωγές, καλώντας τις χορευτικές ομάδες, Συλλόγων, Δήμων και Φορέων που όπως κι εμείς, αγαπούν την παράδοση.

Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών, θέατρο Πέτρας

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά χορευτικά σχήματα Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, που έχουν δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων της Διασποράς στην καθ’ ημάς Ανατολή: Ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας, ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Ν. Παλατιών Ωρωπού, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, το Σωματείο Νέα Σινασός Καππαδοκίας, αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Πετρούπολης.

Η παραδοσιακή ορχήστρα που θα συνοδεύει το πρόγραμμα των χορών θα έχει προεξάρχοντα τον Μανώλη Κουτσαγγελίδη και μουσικούς εξειδικευμένους στους σκοπούς της Μικράς Ασίας.
Το Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία περιλαμβάνει έκθεση πολύτιμων ιστορικών ντοκουμέντων, από το Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος». Γκραβούρες, φωτογραφίες, εφημερίδες, έντυπα που απόκεινται στο Αρχείο, θα εκτεθούν στον χώρο του θεάτρου την ημέρα της εκδήλωσης.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Πετρούπολης, Τμήμα Πολιτισμού, 210-5063710.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα