18.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

«Εδώ είναι του Ρασούλη» συναυλία στο Ηράκλειο

«Εδώ είναι του Ρασούλη» μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Μανώλη Ρασούλη, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και μουσικών στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 21.45, κατά την επίσημη έναρξη Του «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2022.

Τραγουδοποιός, ερμηνευτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους. Ο δίσκος του με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου Η εκδίκηση της γυφτιάς άλλαξε για πάντα το τοπίο του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα.

Στο αφιέρωμα που θα γίνει στο Ηράκλειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Καθ’ Οδόν», συμμετέχουν φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και η νεότερη γενιά που παίρνει τη σκυτάλη και δίνει το δικό της στίγμα σε αγαπημένα κομμάτια, ερμηνεύοντας σημαντικά και πασίγνωστα τραγούδια του.

Σε αυτή την παράσταση, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Θάνος Ματζίλης, ο Κωνσταντίνος Στεφανής και η Ναταλία Ρασούλη θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του, μαζί με μια εξαίρετη ομάδα μουσικών και με τη συνοδεία ενός μοναδικού οπτικού υλικού, θα μας φέρουν τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό αναπάντεχα κοντά μας… Σαν σε γιορτή!!

Παίζουν οι μουσικοί: Τάκης Φραγκούς (επιμέλεια ορχήστρας, κοντραμπάσο), Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), Αλέξανδρος Ιακώβου (βιολί), Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά, τύμπανα), Δημήτρης Λιόλιος (μπουζούκι)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ναταλία Ρασούλη

Οπτικό υλικό: Δημήτρης Ιωαννίδης

Οργάνωση Παραγωγής: ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – Artway Cultural Productions

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα