18.6 C
Athens
29/03/24
spot_img

Αναβάθμιση υποδομών στα σχολεία της Γλυφάδας

Αναβάθμιση υποδομών στα σχολεία της Γλυφάδας με ένα ευρύ τεχνικό πρόγραμμα πού έθεσε σε εφαρμογή όλο το καλοκαίρι ο Δήμος Γλυφάδας και τώρα τα σχολεία είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές.

Αναβάθμιση υποδομών, ειδικές προσαρμογές για ΑΜΕΑ, ανακατασκευή τουαλετών και αποδυτηρίων, εργασίες συντήρησης, επισκευές, εξονυχιστικοί καθαρισμοί έγιναν και θα εξακολουθήσουν να γίνονται τα Σαββατοκύριακα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους !

“Σχεδόν είχαμε ξεχάσει πως είναι τα σχολεία χωρίς μάσκες και χωρίς αυστηρά μέτρα! Ο πρώτος αγιασμός που γίνεται τη Δευτέρα υπό σχεδόν κανονικές συνθήκες μας θυμίζει την πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασαν τα παιδιά μας, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και φέρνει την ελπίδα και την ευχή να μην το ζήσουμε ποτέ ξανά. Αύριο το πρωί λοιπόν τα παιδιά μας επιστρέφουν μετά από τρεις μήνες στα σχολεία. Εμείς δεν λείψαμε ούτε μία μέρα: Όλο το καλοκαίρι – όπως κάθε χρονιά – ήμασταν διαρκώς εκεί, στις σχολικές μας μονάδες, υλοποιώντας ένα ευρύ τεχνικό πρόγραμμα για τις εγκαταστάσεις μας.

Προχωράμε σε πολλές παρεμβάσεις αναβάθμισης των σχολικών μας υποδομών, προσθέτουμε ασανσέρ και ράμπες ΑΜΕΑ σε σχολεία που δεν υπήρχαν, ανακατασκευάσαμε πολλά μπάνια και αποδυτήρια, έγιναν εργασίες συντήρησης και επισκευές και πολλά πολλά ακόμα για τα οποία θα επανέλθω πιο αναλυτικά. Ασφαλώς έγιναν και οι καθαρισμοί που έπρεπε όπως κάθε χρόνο και είμαστε πανέτοιμοι για το αυριανό πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Ένας πυρετός εργασιών, με πολλή μελέτη και προετοιμασία τους προηγούμενους μήνες, ώστε να έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το καλύτερο δυνατό σχολικό περιβάλλον.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν, με κάθε ευκαιρία, για να βελτιώνουμε διαρκώς τα δημόσια σχολεία μας: Και τα Σαββατοκύριακα και οπότε άλλοτε μας δίνεται η δυνατότητα, θα προχωράμε σε εργασίες και όποια έργα χρειάζονται. Καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους!”, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα