20.4 C
Athens
28/03/24
spot_img

Το Polis Ensemble σε συναυλία με μελωδίες απ’ όλη τη Μεσόγειο στο Κερατσίνι

Το Polis Ensemble σε συναυλία με μελωδίες απ’ όλη τη Μεσόγειο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα επιχειρήσει, πλέκοντας και συγκρίνοντας μελωδικές γραμμές που συναντά κανείς σε όλη τη —δυτική ή ανατολική— Μεσόγειο, αλλά και ερμηνεύοντας τραγούδια «μικρασιατικής επιρροής» από όλη την Ελλάδα, να ισχυριστεί κάτι καταρχήν παράδοξο· ότι η μεγαλύτερη τραγωδία του νεότερου Ελληνισμού σηματοδότησε την έναρξη μιας περιόδου βαθιάς πολιτισμικής άνθησης για το ελληνικό κράτος και τους Ελλαδίτες.

Το Polis Ensemble σε συναυλία στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα
Το συγκρότημα POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα. Η λέξη «πόλις» προσπαθεί να φωτογραφίσει τις πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, η μουσική παράδοση της οποίας ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τα μέλη της ορχήστρας.
Από τους πρώτους μήνες του 2012 μέχρι σήμερα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών (Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας», Saint-paul du Pirée, Église des Carmes à Bruxelles, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός») και έχει προσκληθεί σε πολλά φεστιβάλ.
Το σεξτέτο POLIS Ensemble έχει συμπράξει, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, με σπουδαίους σολίστες, τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορωδιακά σύνολα.
Το συγκρότημα αποτελούν οι:
Στέφανος Δορμπαράκης – κανονάκι
Θεόδωρος Κουέλης – κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – πολίτικο λαούτο
Μανούσος Κλαπάκης – κρουστά
Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα
Νίκος Παραουλάκης – νέυ, καβάλ, φλογέρα
INFO:
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΣΙΛΟ)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα