23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Ιεράπετρα

Ο Δήμος Ιεράπετρας υπέβαλλε αίτημα για την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 (Α.Π. 4) «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ)» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, μέσα από στοχευμένες δράσεις και αξιοποιούνται πόροι από το «Πράσινο Ταμείο».

Το έργο αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ανάπτυξη υποδομών για την προώθηση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και κυρίως για την διαμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου Ηλεκτροκίνησης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα παραδοτέα διαβιβάστηκαν από το Δήμο Ιεράπετρας στο Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σήμερα, ο Δήμος Ιεράπετρας έχει εκκινήσει τη διαδικασία για την καταβολή της χρηματοδότησης από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Εκπόνηση Σχεδίου

Με την υλοποίηση του ΣΦΗΟ, ο Δήμος Ιεράπετρας δύναται να αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο υποδομών φόρτισης σε όλο το εύρος του το οποίο θα αποτελέσει κεντρικό άξονα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την καθιέρωση των «πράσινων» μετακινήσεων συνολικά, προκειμένου ο Δήμος μας να γίνει κλιματικά ουδέτερος.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος μαςθα συνεχίσει να αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να βελτιώνει συνεχώς τη ζωή των πολιτών μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις και στρατηγικά σχεδιασμένες παρεμβάσεις που  αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Με σαφή προσανατολισμό προς τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και την πράσινη και αειφόρο ανάπτυξη ο Δήμος Ιεράπετρας προωθεί τις βιώσιμες μορφές μετακίνησης που σέβονται το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές”.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα