17.5 C
Athens
29/03/24
spot_img

Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στο Ρέθυμνο

«Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου» ένα σημαντικό έργο που η υλοποίηση του δρομολογήθηκε με την υπογραφή της σύμβασής του.

Η σύμβαση την οποία συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος  Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ κ. Απόστολος Μανωλεσάκης,   αφορά την εκτέλεση του έργου αισθητικής αναβάθμισης (υπογειοποίηση) των δικτύων διανομής  στις παρακάτω κεντρικές οδούς της πόλης του Ρεθύμνου:

  • Οδός Δασκαλάκη από Λεωφ. Κουντουριώτη έως οδό Μοάτσου.
  • Οδός Χατζηδάκη.
  • Οδός Πρεβελάκη.
  • Οδός Παρέν Σιγανού
  • Οδός Καζαντζάκη (από Λεωφ. Κουντουριώτη έως οδό Μοάτσου).
  • Οδός Καστρινάκη

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 558.000 €,  από τα οποία το 50% θα καταβάλει ο Δήμος Ρεθύμνης ενώ το υπόλοιπο 50% βαρύνει την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ

Διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί υποέργο της πράξης «Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της σημαντικής αυτής αναπτυξιακής παρέμβασης, η οποία αποτελεί συνοδό έργο της «Βιοκλιματικής ανάπλασης κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου». Έργο το οποίο ως γνωστόν είναι σε εξέλιξη, έχει συνολικό προϋπολογισμό  1.514.000 €  και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014 – 2020».

Με το υποέργο, λοιπόν, της υπογειοποίησης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, συμπληρώνεται ουσιαστικά  η συνολική παρέμβαση στις κεντρικές συνδετήριες οδούς του Ρεθύμνου, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας.

Όπως συμφωνήθηκε κατά  την υπογραφή της σύμβασης,  οι εργασίες  αναμένεται να ξεκινήσουν  μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου και θα εκτελούνται παράλληλα με το κύριο υποέργο της βιοκλιματικής ανάπλασης των συνδετηρίων οδών.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα