24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Μάνος Κατράκης Μίκης Θεοδωράκης σύνδεση… με το Δήμο Νίκαιας

Πριν από 38 χρόνια στις 2 Σεπτέμβρη  έφυγε ο Μάνος Κατράκης και πέρσυ την ίδια μέρα ο Μίκης Θεοδωράκης. Και οι δυο συνδέονται στενά με το Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη με το όνομά τους να έχει ταυτιστεί και με τις δυο δημοτικές κοινότητες.

Η πόλη της Νίκαιας υιοθετεί την αρχική ιδέα του Μίνωα Βολανάκη για την κατασκευή θεάτρου το 1982 και “γεννιέται” το Κατράκειο. Στην είσοδό του στέκεται επιβλητικά το ορειχάλκινο άγαλμα του Μάνου Κατράκη, έργο του γλύπτη Μέμου Μακρή, ως Δον Κιχώτης να μας θυμίζει ότι είμαστε πλασμένοι από υλικό ονείρων. Το 1998 στον Αγ.Ι. Ρέντη κατασκευάζεται το 1Ο Ανοιχτό θέατρο της περιοχής που φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη.

Μάνος Κατράκης Μίκης Θεοδωράκης

 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

«Νοιώθω τυχερός γιατί η πόλη μου έχει τιμήσει αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες της Ελλάδας με τα δυο ανοιχτά θέατρα του Δήμου να έχουν τα ονόματά τους. Ως Δήμαρχος τότε του Αγ.Ι. Ρέντη, από την πρώτη στιγμή που κατασκευάσαμε το ανοιχτό θέατρο στη διασταύρωση των οδών Νάξου και Σταυράκη θέλησα να το «βαφτίσω» Μίκη Θεοδωράκη. Μέχρι τότε κανένα θέατρο, σχολή ή δρόμος δεν είχε το όνομά του και νοιώθω διπλά υπερήφανος γιατί ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς του αιώνα μας, η «ζωντανή φωνή της Ρωμιοσύνης» έχει το δικό του θέατρο στη Νίκαια, το Κατράκειο, που είναι και το μεγαλύτερο σύγχρονο θέατρο της Αττικής. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στα πρόσωπά τους που φώτισαν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά κι ολόκληρο τον κόσμο».

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα