19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

FIBA 3×3 U17 Europe Cup στο Φάληρο

Τελική φάση του FIBA 3×3 U17 Europe Cup με την υποστήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), υπό την αιγίδα της FIBA, από την Παρασκευή 2 έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, στην Πλατεία Νερού.

Το άθλημα του 3×3 είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κομμάτια του μπάσκετ σε διεθνή κλίμακα και η συγκεκριμένη διοργάνωση για αθλητές ηλικίας κάτω των 17 ετών, είναι η πρώτη 3×3 που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, μια δεκαετία μετά από το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών που είχε γίνει στο Ζάππειο.

FIBA 3×3 U17 Europe Cup
FIBA 3×3 U17 Europe Cup στο Φάληρο

Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν οι 12 καλύτερες Εθνικές Ομάδες Ανδρών, καθώς και οι 12 κορυφαίες Εθνικές Ομάδες Γυναικών της Ευρώπης κάτω των 17 ετών. Ανάμεσά τους και οι ελληνικές Εθνικές Ομάδες που τις απαρτίζουν αθλητές και αθλήτριες της γενιάς των μελλοντικών Παγκόσμιων Πρωταθλητών και Ολυμπιονικών.

Στην Πλατεία Νερού, στον χώρο της διοργάνωσης θα στηθούν προσωρινές κατασκευές με βάση τις υψηλές προδιαγραφές διεθνών διοργανώσεων της FIBA, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένα γήπεδα, κερκίδες, συστήματα φωτισμού και ήχου.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν δράσεις και δραστηριότητες προβολής και ανάδειξης του αθλήματος 3×3 στο ελληνικό αθλητικό κοινό και κυρίως στη νέα ελληνική μπασκετική γενιά, στο πλαίσιο των οποίω, θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα για το κοινό γήπεδα 3×3.

Στα διαλείμματα των αγώνων, εξάλλου, θα υπάρχουν παρουσιάσεις επίδειξης από αθλητές Special Olympics, χορευτικά αγωνιστικά προγράμματα από αθλήτριες της Γυμναστικής, και μια σειρά ακόμα από δράσεις για τους θεατές και τους παρευρισκόμενους.

FIBA 3×3 U17 Europe Cup στο Φάληρο

FIBA 3×3 U17 Europe Cup
FIBA 3×3 U17 Europe Cup στο Φάληρο

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος προσκαλεί και ενθαρρύνει τα σωματεία και τους αθλητές τους, τους κατοίκους της πόλης μας και όλους τους φιλάθλους να παραβρεθούν στην Πλατεία Νερού στις 2-4 Σεπτεμβρίου και όλοι μαζί να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων και ξένων αθλητών και αθλητριών, που συμμετέχουν στην τελική φάση του FIBA 3×3 U17 Europe Cup:

«Φτιάξε την ομάδα σου και έλα στους παράλληλους αγώνες 3×3, στην Πλατεία Νερού, 2 με 4 Σεπτεμβρίου, εκεί, μέσα στο στάδιο, θα απολαύσουμε όλοι, τη χαρά του αθλητισμού, μακριά από εξαρτήσεις, βία, ναρκωτικά. Γιατί στο Παλαιό Φάληρο αγαπάμε τη ζωή, αγαπάμε τον αθλητισμό».

Αναφερόμενος ειδικότερα εξάλλου στη διοργάνωση ο κ. Φωστηρόπουλος υπογραμμίζει:

«Το 1987 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Εθνική Ομάδα μπάσκετ ανδρών κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτό ήταν η αφορμή να γεμίσουν οι πόλεις και οι γειτονιές με μπασκέτες. Αυτοσχέδιοι αγώνες διοργανώθηκαν με αποτέλεσμα 35 χρόνια μετά, εδώ στην Πλατεία Νερού, η FIBA να αναθέτει στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο 3×3, για τους νέους κάτω των 17 χρονών».

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα