19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

Η εκπαίδευση στο Ρέθυμνο κατά και μετά την έλευση των προσφύγων

«Η εκπαίδευση στο Ρέθυμνο κατά και μετά την έλευση των προσφύγων» 

Σας ενημερώνουμε ότι η αναβληθείσα καθιερωμένη θερινή εσπερίδα του Σχολικού Μουσείου του Δήμου Ρεθύμνης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7μ.μ. στον αύλειο χώρο του Σχολικού Μουσείου, στην Αμνάτο.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την έλευση χιλιάδων προσφύγων σε όλο τον ελλαδικό χώρο, με κεντρικό θέμα: «Η εκπαίδευση στο Ρέθυμνο κατά και μετά την έλευση των προσφύγων».

Οι ομιλητές που θα τιμήσουν την εκδήλωση είναι ο κ. Γιώργος Φρυγανάκης, φιλόλογος και συγγραφέας, ο κ. Παναγιώτης Μιχ. Παρασκευάς, ιστορικός, ο κ. Νίκος Δερεδάκης, εκπαιδευτικός – ιστορικός ερευνητής και ο Δρ. Χάρης Στρατιδάκης, επιμελητής του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνης. Συντονίστρια θα είναι η Γραμματέας του Εφορευτικού Συμβουλίου του Μουσείου κ. Δέσποινα Μαυράκη, εκπαιδευτικός.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι απόγονοι της Αμφιθέας Ουγιάρογλου (1901-2002), της εμβληματικής Μικρασιάτισσας δασκάλας, η οποία συνέβαλε στην Ιστορία της Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιά έχουν αναλάβει δύο νέα παιδιά από το Ρέθυμνο με τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, η Μαργαρίτα Άντη (φωνή) και ο Στέφανος Γεωργόπουλος (πιάνο).

 

Για το Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνης

         Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

      Στέλιος Σπανουδάκης                                                Δέσποινα Μαυράκη
Αντιδήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης                                             Δασκάλα           

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα