20.4 C
Athens
28/03/24
spot_img

Το Ψηφιακό Μουσείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Το Ψηφιακό Μουσείο, που στεγάζεται στο πλήρως διαμορφωμένο ιστορικό κτίριο της πλατείας Κανουπάκη στο κέντρο της Ιεράπετρας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ασπραδάκη, καθώς έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Το Ψηφιακό Μουσείο

Πρόκειται για ένα μουσείο που περιλαμβάνει οπτικοακουστικό περιεχόμενο και διαδραστικές εφαρμογές. Ειδικότερα, LCD οθόνες που προβάλλουν πληροφορίες για το Δήμο της Ιεράπετρας, την ευρύτερη περιοχή, τα μονοπάτια, τις διαδρομές κ.λπ., εκθετήρια ολογραμμάτων που αναπαράγουν ψηφιακά αντίγραφα αρχαιολογικών και άλλων ευρημάτων και ένα διαδραστικό τραπέζι που περιέχει ψηφιακές εφαρμογές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ιδιαίτερα δε εντυπωσιακή είναι η κεντρική τρισδιάστατη (3D) προβολή κινηματογραφικών προδιαγραφών, η οποία προβάλλει στερεοσκοπικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε τρία θέματα: Μινωική και αρχαία περίοδος, βυζαντινή περίοδος νεότερη περίοδος και φυσικό περιβάλλον.

Ακόμα ένα σημαντικό έργο που ανήκει στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 130.000 ευρώ πήρε σάρκα και οστά προσφέροντας στο κοινό ακόμα έναν επισκέψιμο χώρο πολιτισμού, τουρισμού, ενημέρωσης και μόρφωσης, που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για δημότες, επισκέπτες, παιδιά, επισκέψεις σχολείων και δομών κ.α.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε:

«Εκτός από τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου και τον εξοπλισμό που περιελάμβανε το αρχικό έργο χρειάστηκε επιπλέον ένα μεγάλο πλήθος εργασιών, εξοπλισμού και παρεμβάσεων από το Δήμο Ιεράπετρας (πλήρης διαμόρφωση εξωτερικού χώρου του κτιρίου, εξοπλισμός σκίασης, γραφιστικά στοιχεία, πινακίδες κ.α.) καθώς επιθυμούσαμε το ψηφιακό μουσείο να στεγαστεί σε ένα χώρο καλαίσθητο, μοντέρνο και ασφαλή.

Η υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού έργου εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας της Δημοτικής αρχής να αναδείξει τον ιστορικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό πλούτο καθώς και το φυσικό περιβάλλον όλου του Δήμου Ιεράπετρας και συνεχίζουμε αδιαλείπτως προς αυτή την κατεύθυνση.»

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα