17.4 C
Athens
05/12/23
spot_img

Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στη Χερσόνησο

Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές, Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και Σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού στο Δήμο Χερσονήσου Από την Δευτέρα 5 έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 7ΥΠΕ Κρήτης , την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου,  υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Γιατροί και Οδοντίατροι, Μέλη του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Γιατροί / Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού .Παράλληλα, με ενημέρωση σε κάθε παιδί και στο συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, και με παράδοση του Ατομικού Δελτίου Εξέτασης.

Στο Σχολικό Bazaar ο κόσμος μπορεί να αποκτήσει είδη από μία μεγάλη συλλογή σχολικών, συμμετέχοντας ενεργά στο εξειδικευμένο και ολιστικό έργο του Οργανισμού, 24 ώρες το 24ωρο, πανελλαδικά,  δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί και οικογένεια.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Κινητού Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», του Οργανισμού:
  • Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου – Μάλια Χερσονήσου – έξω από το Λύκειο και Γυμνάσιο της περιοχής,  Ελευθερίου Βενιζέλου 54, ώρες  09:30-13:30
  • Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου – Δημαρχείο Χερσονήσου, Ελευθερίας 50 – Λιμάνι Χερσονήσου , ώρες 09:30-13:30
  • 5 & 6 Σεπτεμβρίου – Αιμοδοσία –  Δημαρχείο Χερσονήσου, Ελευθερίας 50 – Λιμάνι Χερσονήσου, ώρες 09:30-13:30
  • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου – Δημαρχείο Γούρνες – ώρες 09:30-13:30
Δράση Προληπτικής Ιατρικής
Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στη Χερσόνησο
Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: Μαρία Καλαθάκη, τηλ.: 2897340034 Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 7:00-15:00

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19.

Συγκεκριμένα:
1.    Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2.    Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο του Πολυϊατρείου, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3.    Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4.    Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 152.017 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας. Με βάση μνημόνια συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους. Στόχος η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά». Έχει ως στόχο να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας με στήριξη στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης. Εξυπηρετεί έτσι ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιεί αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα