23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά από το περιοδικό “Περιπέτεια”

1ος διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά 6 έως 14 ετών με θεματική την ειρήνη και την ελευθερία  ανακοινώνει με αφορμή την έκδοση του πρώτου τεύχους της «Περιπέτειας», η Blue Rosebud Productions AMKE.

Η «Περιπέτεια» είναι το πρώτο πολιτιστικό περιοδικό μαγκαζίνο για παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών που απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά  με την ωριμότητα που τους αξίζει. Βιβλίο, θέατρο, μουσική, εικαστικά, μουσεία, προτάσεις, συνεντεύξεις, αφιερώματα, παιχνίδια, είναι μόλις μερικές από τις στήλες του περιοδικού, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό εκδοτικό γεγονός για τον κόσμο του παιδικού βιβλίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε μικρές ηλικίες και την καλλιέργεια μιας υγιούς συμμετοχικής σχέσης των παιδιών με τα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας στείλουν τα έργα τους σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail peripeteiamag@gmail.com, γράφοντας ως θέμα μηνύματος «1ος διαγωνισμός ζωγραφικής»Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένα από τα έργα που θα σταλούν θα κοσμήσει το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «Περιπέτειας». Στα υπόλοιπα έργα η παρουσίαση στα τεύχη του περιοδικού.

Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά
Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά από το περιοδικό “Περιπέτεια”
 Εκδοτικό σημείωμα

«Μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε καλά την αξία της ελευθερίας και της ειρήνης. Άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια τις στερηθήκαμε και δοκιμαστήκαμε σε διάφορες καταστάσεις. Η “Περιπέτειά’’ μας ξεκινά και δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν, η ματιά των μικρών μας αναγνωστών. Θέλουμε να δούμε την ειρήνη και την ελευθερία μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων. Να ζήσουμε τη μαγεία της αθωότητάς τους. Να γίνουμε μαζί τους παιδιά και να δούμε τον κόσμο μας αλλιώς.

Ένα από τα έργα που θα κατατεθούν στον 1ο διαγωνισμό ζωγραφικής θα αποτελέσει τον καμβά για το πρώτο μας εξώφυλλο, αλλά και τα υπόλοιπα έργα θα συμπεριληφθούν στα επόμενα τεύχη μας.  Η περιέργεια είναι το κοινό στοιχείο ενός παιδιού και ενός δημοσιογράφου. Είναι η αρχή για να διηγηθούμε μία νέα ιστορία και να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας. Οι παράλληλες δράσεις του περιοδικού μας, περιλαμβάνουν και επισκέψεις μας σε σχολεία, όπου θα κάνουμε εργαστήρια για μικρούς δημοσιογράφους, με στόχο τη δημιουργία του αντίστοιχου εντύπου στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας. Βασική μας επιδίωξη είναι να μεταφέρουμε αυτές τις δράσεις σε ορφανοτροφεία, παιδουπόλεις, αναμορφωτήρια και φυλακές ανηλίκων, κατόπιν σχετικής άδειας. Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε σε αυτό το όμορφο ταξίδι, για να ζήσουμε μαζί τη δική μας περιπέτεια».

Ράνια Παπαδοπούλου, αρχισυντάκτρια

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Περιπέτεια» θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2022 με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνεργασία και υποστήριξη του «Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ – Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου»,  σωματείο εθελοντικό πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα