23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τίμησε το Μαρούσι

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης τίμησε με μεγαλοπρέπεια το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,  μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Ιεροσύνης, των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων, Φορέων και πλήθους πιστών.

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τίμησε το Μαρούσι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα την παραμονή της μεγάλης γιορτής. Στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου και σύσσωμου του Ιερού Κλήρου του Ναού και των λοιπών Ενοριών της πόλης.

Ακολούθησε σε κατανυκτικό κλίμα η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και του αγήματος του Στρατού, καθώς και εκπροσώπων του σώματος Ποντίων Αμαρουσίου, του σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αλλά και του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το τελετουργικό μέρος της ημέρας ολοκλήρωσε η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου συνοδεύτηκε από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου. Αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παρευρισκόμενους με αναφορά στα μηνύματα της λαμπρής εορτής την αγάπη, την πίστη αλλά και αισιοδοξία.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής. Οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Νικολαράκος, Γιάννης Ιωαννίδης. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης. Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Αικατερίνη Ψάλτη και Σπύρος Μπόγδανος.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα