18.6 C
Athens
29/03/24
spot_img

12η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας

Ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός που έχει υποστηριχθεί και αγαπηθεί από όλους τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της περιοχής, η 12η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας, ξεκινά την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Λάτρεις του βιβλίου, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να προσέλθουν με μεγάλο ενδιαφέρον στο χώρο της Γιορτής Βιβλίου, με τους φίλους και τις οικογένειές τους, για να επιλέξουν τα βιβλία της προτίμησής τους από μια ποικιλία θεματικών ενοτήτων. Οι επισκέπτες θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να δουν από κοντά νέες κυκλοφορίες καθώς και παλαιότερα, αγαπημένα βιβλία και να πάρουν μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Η διοργανώτρια της έκθεσης, κα Δώρα Ευσταθοπούλου – Ζαφειροπούλου, τονίζει: «Κάθε βιβλίο είναι και μία ιστορία. Η σπουδαιότητα του βιβλίου στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη. Η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό εδώ και 12 χρόνια με εκατοντάδες φίλους αναγνώστες που την επιλέγουν για να εμπλουτίσουν τη γνώση και την εμπειρία τους γύρω από το βιβλίο. Εμπλουτισμένη με νέες κυκλοφορίες και 45 εκδοτικούς οίκους, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καλεσμένους της.

Τα βιβλία μάς ταξιδεύουν, μάς κρατούν πολύτιμη συντροφιά, διευρύνουν τη σκέψη και τους ορίζοντές μας, μάς πλουτίζουν με γνώση και εμπειρία. Μυθιστορήματα, ιστορικά, επιστημονικά, διηγήματα, ποιήματα, βιβλία φαντασίας και φυσικά βιβλία για τους μικρούς μας φίλους θα είναι εδώ για να σας συντροφεύσουν και αυτό το καλοκαίρι. Σας περιμένουμε λοιπόν με πολλή χαρά και φέτος στο Πάρκο ΟΣΕ της Αρχαίας Ολυμπίας για την 12η Γιορτή Βιβλίου από Παρασκευή 29 Ιουλίου έως και Κυριακή 21 Αυγούστου από τις 6:00 το απόγευμα έως και τις 12:30 κάθε βράδυ και τις Κυριακές».

Πρόγραμμα της 12ης Γιορτής Βιβλίου

Κυριακή 31 Ιουλίου, ώρα 20:30 Η Ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη εξηγεί πώς η Ποίηση θεραπεύει την ψυχή. Η ποιήτρια και ηθοποιός Μέμη Αναστασοπούλου θα απαγγείλει αποσπάσματα από την ποιητική της συλλογή «Ας μιλήσουμε ανοιχτά» και θα παρουσιάσει, συνοδεία μουσικής, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη μέσα από το έργο του Ηλία Παπακωνσταντίνου «Διάλογος με τον κυρ Αλέξανδρο».

Παρασκευή 5 Αυγούστου, ώρα 21:00 Παρουσίαση βιβλίου της Καλλιόπης Γραμμένου «Κρυμμένα μυστικά στο βυθό της λίμνης» των εκδόσεων ΙΑΜΒΟΣ. Τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Σάββατο 6 Αυγούστου, ώρα 21:00 Ο συγγραφέας του «Σασμού» Σπύρος Πετρουλάκης θα παρουσιάσει το νέο του κοινωνικό μυθιστόρημα «Κατά Ιωάννη». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με λύρα και χορό οι Γιώργος και Διονύσης Μπαντουδάκης.

Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 21:00 Παρουσίαση βιβλίου του ήλιου Παύλου Ανδριά «Το λικέρ των αναμνήσεων», εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου, ώρα 21:00 Συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Καρδαρά για τα βιβλία της και υπογραφή βιβλίων (εκδόσεις Παπαζήση):

  • Εγχειρίδιο εγκληματολογίας για τον αστυνομικό και δικαστικό συντάκτη.
  • Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ 1993-2018.
  • Νέοι παγιδευμένοι στα παιχνίδια της βίας εγκλήματα με δράστες και θύματα νέους.

Η 12η Γιορτή Βιβλίου διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα