23.1 C
Athens
29/03/24
spot_img

Βιωματικό Σεμινάριο Πολιτισμού στον Αποκόρωνα Χανίων

Βιωματικό Σεμινάριο Πολιτισμού με Έμφαση στον Χορό, στον Αποκόρωνα Χανίων την Παρασκευή 26 Αυγούστου έως Κυριακή 28 Αυγούστου 2022. Με την στήριξη του Δήμου Αποκορώνου

Οργάνωση – Διδασκαλία : Γιάννης Μεγαλακάκης,

Ο καταξιωμένος ερευνητής, χορευτής και δάσκαλος κρητικών χορών Γιάννης Μεγαλακάκης προχώρησε σε άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία, τα  Βιωματικά Σεμινάρια Πολιτισμού με έμφαση στο χορό, δημιουργώντας ένα νέο πολιτιστικό θεσμό, μέσω του οποίου οραματίζεται και στοχεύει στην διάδοση και αναβάθμιση της τέχνης του κρητικού χορού σε όλον τον κόσμο, με κεντρικό άξονα τη βιωματική γνώση της κρητικής παράδοσης.

Βιωματικό Σεμινάριο Πολιτισμού
Βιωματικό Σεμινάριο Πολιτισμού στον Αποκόρωνα Χανίων

Έχοντας ήδη προηγηθεί μια σειρά σεμιναρίων σε ξεχωριστούς τόπους, επόμενος σταθμός για το φετινό Βιωματικό Σεμινάριο είναι ο Αποκόρωνας Χανίων. Ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς και φυσικού τοπίου στην Κρήτη, με πολλά παραδοσιακά χωριά. Τα υπέροχα χωριά, το φυσικό περιβάλλον και οι ντόπιοι κάνουν τον Αποκόρωνα, ένα από τα καλύτερα μέρη για να βιώσει κάποιος την αυθεντικότητατα του κρητικού πολιτισμού στη Δυτική Κρήτη.

Το  σεμινάριο, το οποίο θα έχει διάρκεια 3 μέρες, από την Παρασκευή 26 Αυγούστου έως Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στην κρητική χορευτική τέχνη ανεξαρτήτως το χορευτικό τους επίπεδο, την ηλικία και την καταγωγή. Σε μέλη χορευτικών συγκροτημάτων – πολιτιστικών συλλόγων, χοροδιδασκάλους, ερευνητές χορού, ακαδημαϊκούς και λαογράφους.

Καθώς καινοτομία της διοργάνωσης αποτελεί η Βιωματική – Επικοινωνιακή Διδασκαλία ως εργαλείο, ο συμμετέχων – μαθητής ζει τον δάσκαλο και μαθαίνει όχι μόνο από την απλή μετάδοση της γνώσης του χορού και των βημάτων, αλλά και μέσα από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Ο δάσκαλος είναι ο συντονιστής της δράσης της ομάδας, ο οποίος διδάσκει, εξηγεί, παρατηρεί και παρακινεί τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν, να κάνουν τις δικές τους αναζητήσεις, να έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους της κάθε περιοχής, να διεξάγουν τη δική τους έρευνα και να κάνουν τις δικές τους ανακαλύψεις.

Βιωματικό Σεμινάριο Πολιτισμού
Βιωματικό Σεμινάριο Πολιτισμού

Στο πλαίσιο αυτό, με έδρα τον Βάμο, όπου θα διαμείνουν οι συμμετέχοντες, θα πραγματοποιηθούν πολλές και ενδιαφέροντες πολιτιστικές δράσεις με επισκέψεις σε διάφορα χωριά του Δήμου Αποκορώνου.

Στις τρεις (3) ημέρες του κάθε Βιωματικού Σεμιναρίου περιλαμβάνονται :

Δέκα (10) ώρες διδασκαλίας κρητικών χορών με τον Γιάννη Μεγαλακάκη.

Διδασκαλία με συνοδεία ντόπιων μουσικών σε συγκεκριμένες ώρες διδασκαλίας.

Συμμετοχή ντόπιων χορευτών σε συγκεκριμένες ώρες διδασκαλίας.

Διδασκαλία στην φύση – σε χωριά του Δήμου Αποκορώνου.

Επισκέψεις σε χώρους πολιτισμικού, ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Περίπατοι σε όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής.

Επιτόπιες έρευνες των συμμετεχόντων του Βιωματικού Εργαστηρίου.

Μικρά γλεντάκια – παρέες με τους ντόπιους.

Αναμνηστικά – Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το Βιωματικό Σεμινάριο Χορού θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Αποκορώνου, ο οποίος  χορηγεί δωρεάν Τριήμερη Διαμονή στο κτίριο του πρώην Παρθεναγωγείου Βάμου για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που θα συμμετάσχουν σ’ αυτό.

 Πληροφορίές & Εγγραφές :+30 6971-870962 | gmegal@hotmail.com | www.megalakakis.gr

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα