19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» στο Ηράκλειο

Τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» παρουσιάζουν στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 ΙΟΥΛΙΟΥ.

Γεμάτο συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας αλλά και της δόξας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αγγίζει το ζήτημα της υποχρέωσης του ανθρώπου απέναντι σε μια θεϊκή βούληση και στην ίδια του τη μοίρα, ενώ μελετά διεξοδικά τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την συσχέτισή.

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης»
Η τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» στο Ηράκλειο
Η τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης»

Τον απαιτητικό ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας, αυτόν του φιλόδοξου Νεοπτόλεμου αναλαμβάνει ο πολλά υποσχόμενος Γιώργος Αμούτζας, ενώ στον ρόλο-πρόκληση του πολυμήχανου Οδυσσέα βρίσκουμε την Μαρία Πρωτόπαππα.

Μαζί τους ένας 6μελής χορός ταλαντούχων ηθοποιών. Η Μαρλέν Καμίνσκυ σκηνοθετεί το έργο σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση των ηχοτοπίων υπογράφει ο Constantine Skourlis. Στις συνθέσεις του μάλιστα χρησιμοποιεί ένα από τα δύο Halldorobass (έγχορδο μουσικό όργανο ανάδρασης) που υπάρχουν στον κόσμο. Υπεύθυνη για την πρωτότυπη μουσική και τη διδασκαλία του χορού είναι η Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά. Στο νησί της Λήμνου μάς μεταφέρει με τα σκηνικά του ο Γιώργος Γεωργίου και με τους φωτισμούς της η Αλίκη Δανέζη-Knutsen, ενώ την επιμέλεια κουστουμιών  ο Γιάννης Μετσικώφ.  

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Μαρλέν Καμίνσκυ, Σκηνογράφος: Γιώργος Γεωργίου, Ενδυματολόγος: Γιάννης Μετζικώφ, Πρωτότυπη μουσική χορικών και διδασκαλία: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά, Πρωτότυπη μουσική: Constantine Skourlis, Φωτισμοί: Αλίκη Δανέζη-Knutsen, Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος)

ΧΟΡΟΣ: Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος (Κορυφαίος του Χορού), Παντελής Αρουσαλίδης, Μάρκος Γέττος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Μάγειρος, Τάσος Θεοφιλάτος. 

Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Θεατρική Παράσταση :Φιλοκτήτης του Σοφοκλή

Ώρα έναρξης:21:30|| Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 20€

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα