17.5 C
Athens
29/03/24
spot_img

Ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας. Με τη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα, 11/07/2022 ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και ο ανάδοχος εργολάβος, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Στέλιου Μιχαηλάκη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα της Δ.Ε. Σούδας, Μιχάλη Τσουπάκη, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με το πέρας της υπογραφής της σύμβασης, σε δηλώσεις του στα μέσα τόνισε πως: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο για τα Χανιά, μπαίνει σε πορεία υλοποίησης. Σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, κινούμε τις εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας. Πρόκειται ένα έργο που τόσο οι κάτοικοι της Σούδας όσο και ο αθλητικός κόσμος των Χανίων το περίμενε για πολλά χρόνια και έπειτα από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες φθάνει τελικά στην υλοποίηση του».

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης επισήμανε: «Μετά τον εξωραϊσμό των γηπέδων τένις και την ενεργειακή αναβάθμιση που έγκειται να γίνει το επόμενο διάστημα, με χρονοδιάγραμμα τους 12 μήνες, αλλάζει τελείως η όψη του χώρου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μετά από πολλά χρόνια γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, με απόδοση πάνω από το 50% κέρδος για τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου».

«Μετά την ολική ανακατασκευή των γηπέδων του τένις από τον Δήμο Χανίων, η ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, προστίθεται προς όφελος της αθλητικής οικογένειας των Χανίων» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης.

Ενεργειακή αναβάθμιση
Ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ΣούδαςΔημήτρης Κλωθάκης, που ήταν παρών κατά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε πως: «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή καθώς φιλοξενεί πάνω από 8 σωματεία, με περισσότερα από 1000 παιδιά».

Ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας

Το έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.360.000 € με Φ.Π.Α. προβλέπει εκτεταμένες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Την τοποθέτηση πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.
  • Την πλήρη κατασκευή θερμομόνωσης – υγρομόνωσης στο δώμα. Επίσης προτείνεται η αφαίρεση των υφιστάμενων κεραμιδιών και η εκ νέου τοποθέτηση κεραμοσκεπής με υγρομόνωση και θερμομόνωση επί της στέγης.
  • Την αφαίρεση των απλών, ξύλινων και μεταλλικών, κουφωμάτων και την αντικατάσταση τους με κουφώματα αλουμινίνου με θερμοδιακοπή.
  • Τη θέρμανση και ψύξη των εσωτερικών χώρων του κτηρίου μέσω Κεντρικής Αερόψυκτης Αντλίας Θερμότητας, η οποία θα τροφοδοτεί νέες μονάδες fan coil τοίχου εγκατεστημένες στους χώρους του κτηρίου.
  • Την τοποθέτηση νέων κυκλοφορητών inverter για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης των ζεστών νερών χρήσης καθώς και των παλιών θερμαντικών σωμάτων, που θα παραμείνουν στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες , ντουζ κλπ).
  • Την αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των φωτιστικών με κατάλληλα φωτιστικά υψηλής απόδοσης καθώς και την εγκατάσταση σε κάθε αίθουσα ενός καινοτόμου αυτόματου συστήματος ελέγχου φωτισμού.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα