23.1 C
Athens
29/03/24
spot_img

Διεθνής συνάντηση Προσχολικής Αγωγής στο Φάληρο

Μια σπουδαία διεθνής συνάντηση Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα, γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, επί του κοινωνικού-μορφωτικού-εκπαιδευτικού έργου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής O.M.E.P. και των αναπτυγμένων παιδαγωγικών δραστηριοτήτων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών-Βιβλιοθηκών, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας,

Την προσεχή Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, στις 19.30’, με καλωσόρισμα επί του πλωτού Ναυτικού Μουσείου, «Θωρηκτό Αβέρωφ», στην Μαρίνα Φλοίσβου, στο Τροκαντερό.

Διεθνής συνάντηση Προσχολικής Αγωγής
Διεθνής συνάντηση Προσχολικής Αγωγής στο Φάληρο
Διεθνής συνάντηση Προσχολικής Αγωγής

Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του Δημάρχου Παλ. Φαλήρου, Γιάννη  Φωστηρόπουλου και της Προέδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών – Υπεύθυνης Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου Μαίρης Τρύφων, περισσότερα από 100 άτομα από όλο τον κόσμο, θα γνωρίσουν, θα περιηγηθούν και θα θαυμάσουν, ως τουριστικό προορισμό την  πόλη μας. Το «μαργαριτάρι» της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στη χώρα μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο 74ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ο.Μ.Ε.Ρ. στην Αθήνα(12-15/7).

Η Ο.Μ.Ε.Ρ. είναι μία επιστημονική, μη κρατική, μη κερδοσκοπική, παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής, που δραστηριοποιείται σε πάνω από 70 χώρες στον πλανήτη. Το όνομά της, προέρχεται από τα αρχικά της γαλλικής ονομασίας «Organisation Mondiale pour l’Éducation Préscolaire», που σημαίνει Παγκόσμιος Οργανισμός για την Προσχολική Εκπαίδευση.

Προωθεί τα δικαιώματα του παιδιού στην εκπαίδευση και υποστηρίζει τις δραστηριότητες που βελτιώνουν την προσβασιμότητα σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και φροντίδα παιδιών ηλικίας 0-8 ετών. Η O.M.E.P. εκπροσωπείται στις συνεδριάσεις της UNESCO, της UNICEF και άλλων διεθνών οργανισμών με παρόμοιους στόχους.

Ειδικότερα, η Ο.Μ.Ε.Ρ.:

  • Προωθεί τη μελέτη και έρευνα που σχετίζεται με την αγωγή των μικρών παιδιών
  • Οργανώνει διεθνή και περιφερειακά συνέδρια και συμπόσια,
  • Διάχυση πληροφοριών σε όλο τον κόσμο μέσω της δημοσίευσης του International Journal of Early Childhood (IJEC) και εθνικών επιστημονικών περιοδικών
  • Ενθαρρύνει την εκπαίδευση, επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών
  • Ενθαρρύνει την εκπαίδευση της οικογένειας σε σχέση με την αγωγή και φροντίδα των παιδιών.

Το 74ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ο.Μ.Ε.Ρ. διοργανώνεται στην Αθήνα (12-15/7) από την O.M.E.P. Ελλάδος, υπό τον συντονισμό της Προέδρου κας Ευφροσύνης Κατσικονούρη, Νηπιαγωγού-Νομικού.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα