24.8 C
Athens
29/03/24
spot_img

Τον 10ο Διαγωνισμό κιθάρας διοργάνωσε η Καλαμάτα

Το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Ιουλίου 2022, το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 10ο Διαγωνισμό Κιθάρας Καλαμάτας.

Οι 30 συμμετέχοντες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα τίμησαν με την παρουσία τους το θεσμό. Η συνέπεια και η δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα έχουν ανάγει το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας σε ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ Κιθάρας της χώρας και η αναγνωρισιμότητά  του προσελκύει σπουδαίους κιθαριστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας, πολλοί από τους διαγωνιζόμενους έχουν κατακτήσει βραβεία και διακρίσεις σε αντίστοιχους εγχώριους  αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας.

Τον 10ο Διαγωνισμό κιθάρας
Τον 10ο Διαγωνισμό κιθάρας διοργάνωσε η Καλαμάτα

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις του Φεστιβάλ είναι η κύρια αιτία στην οποία οφείλεται το εξαιρετικό  επίπεδο της κλασσικής κιθάρας στην πόλη της Καλαμάτας που μετρά πλέον πλήθος ταλαντούχων κιθαριστών. Φέτος το κοινό έδωσε δυναμικά το παρόν σε αυτή την μεγάλη γιορτή μιας και τα υγειονομικά δεδομένα επέτρεψαν μια  ανοιχτή διαδικασία.

Το Σάββατο το μεσημέρι, 2 Ιουλίου 2022,  στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, Θ. Αγγελόπουλος, διαγωνίστηκαν στην Παιδική Κατηγορία όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2009 παίζοντας το υποχρεωτικό έργο «Sneaky Call»  του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Το επίπεδο ήταν εξαιρετικό και η επιτροπή (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Κοτσιώλης ΜΕΛΗ: Μαρία ΚολόζουΜιχάλης ΚονταξάκηςΚώστας Ηλιάδης) αποφάσισε για τα Βραβεία και τους Επαίνους ως εξής:

Τον 10ο Διαγωνισμό κιθάρας διοργάνωσε η Καλαμάτα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Σταματελόπουλος     Α΄ Bραβείο

Ἐλενα Στεφανέα  Β΄ Bραβείο &  Βραβείο καλύτερης εκτέλεσης  Υποχρεωτικού Έργου

Αλέξανδρος Ιακωβάκης    Γ΄ Βραβείο

Αριάδνη Γεωργιοπούλου    Α΄ Έπαινος

Γιώργος Αντωνάκος Β΄ Έπαινος

Την ίδια μέρα το απόγευμα, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022,  έλαβε χώρα ο διαγωνισμός της Εφηβικής  Κατηγορίας. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και υψηλό επίπεδο. Στην Εφηβική Κατηγορία διαγωνίστηκαν  όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η  Ιανουαρίου του 2006 παίζοντας το  υποχρεωτικό έργο  «Airton» του Θεόδωρου Παναγόπουλου και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Η επιτροπή (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Κοτσιώλης ΜΕΛΗ: Μαρία Κολόζου, Μιχάλης Κονταξάκης , Κώστας Ηλιάδης) αποφάσισε για τα Βραβεία και τους Επαίνους ως εξής:

ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαράλαμπος Κουσούλης         Α’ Βραβείο

Ηλιάνα Ρούσσου                       Β΄ Βραβείο

Ηλίας Μπελιάς                           Γ’ Βραβείο

Αντώνης Τουλούπης                 Α΄  Έπαινος

Ιωάννα Αγγελή                           Β΄ Έπαινος

Κωνσταντίνα Κορομηλά           Γ΄ Έπαινος

Έλενα Φιορέτου   Βραβείο καλύτερης εκτέλεσης  Υποχρεωτικού Έργου

Την επόμενη μέρα το μεσημέρι  Κυριακή  3 Ιουλίου 2022 ολοκληρώθηκε ο 10ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας  με την κατηγορία άνευ ορίου ηλικίας. Η επιτροπή (ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Κοτσιώλης ΜΕΛΗ: Marco TamayoΜαρία Κολόζου, Μιχάλης Κονταξάκης, Κώστας Ηλιάδης) αποφάσισε για τα Βραβεία και τους Επαίνους ως εξής:

Τον 10ο Διαγωνισμό κιθάρας διοργάνωσε η Καλαμάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ  

Νικόλαος  Σιψάς                              Α’ Βραβείο

Ιάσων Γεωργιόπουλος                    Β’  Βραβείο

Ορέστης Μπακαστάθης                 Γ΄ Βραβείο

Ασπασία Ραμόνα Σπυροπούλου  Α΄  Έπαινος

Εμμανουήλ Μακρίδης                    Β΄ Έπαινος

Νίκος Αργύρης                                  Γ΄ Έπαινος

Την Κυριακή  3 Ιουλίου 2022  έλαβε χώρα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η τελετή απονομής των Βραβείων, των Επαίνων και των Αναμνηστικών Διπλωμάτων. Ακόμη το εξαιρετικό Ρεσιτάλ Κιθάρας του περσινού νικητή της μεγάλης κατηγορίας του διαγωνισμού Βασίλη Πούλιου.

Σαν Α΄ Βραβείο στην Παιδική Κατηγορία δόθηκε μία  κιθάρα του ευρωπαϊκού οίκου HORA (μοντέλο Granada) μαζί με  ξύλινη βάση  και σκληρή θήκη συνολικής αξίας 335 ευρώ, προσφορά του e-shop μουσικών οργάνων και υλικών οργανοποιίας sintono.

Ως Α΄ Βραβείο στην Εφηβική Κατηγορία δόθηκε  μία κιθάρα του ευρωπαϊκού οίκου HORA  (μοντέλο SM 500) μαζί με ξύλινη βάση και σκληρή θήκη συνολικής αξίας 455 ευρώπροσφορά του e-shop μουσικών οργάνων και υλικών οργανοποιίας sintono (www.sintono.gr)

Α΄ Βραβείο στην κατηγορία άνευ ορίου ηλικίας δόθηκε μια κιθάρα του οργανοποιού Βασίλη Συγλέτου αξίας 4.000 ευρώ (πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο του  με  καπάκι από έλατο και πλάτη από βραζιλιάνικο παλίσανδρο) καθώς και συμμετοχή σε συναυλία του επόμενου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Σε όλες τις κατηγορίες δόθηκαν Β΄ (120 ευρώ δωροεπιταγή) και Γ΄ (80 ευρώ δωροεπιταγήβραβεία. Αποτελούν προσφορά του Συλλόγου «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ) καθώς και Έπαινοι.

Σε Όλους τους διαγωνιζόμενους μοιράστηκαν δώρα συνολικής αξίας 900 ευρώ !!!

Εξαιρετικής ποιότητας χορδές από την Κωνσταντινούπολη, από τον εξαιρετικό κατασκευαστή Γιώργο Μαρινάκη – Μέγαλο Χορηγό του Φεστιβάλ καθώς και Παρτιτούρες και CD, από την Βιέννη, προσφορά του σπουδαίου συνθέτη Γιώργου Νούση !!!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους καθηγητές τους!

Η ομάδα του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, προετοιμάζετε για το 11ο Φεστιβάλ!

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα