17.5 C
Athens
29/03/24
spot_img

Το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης στην Πάργα

Την Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας επισκέφθηκε το Σάββατο 2/7 αντιπροσωπεία του Δήμου Αν. Μάνης, συνοδευόμενη από το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας για τα 200 χρόνια από την Μάχη της Σπλάντζας, όπου έχασε την ζωή του  ο Ήρωας Μανιάτης Κυριακούλης Μαυρομιχάλης.

Το Σώμα Απόδοσης Τιμών
Το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης στην Πάργα

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο της Αγίας Ελένης και ακολούθησαν εκδηλώσεις το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία «Κυριακούλης Μαυρομιχάλης» της Βαλανιδορράχης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς έκανε ειδική αναφορά στις αξίες, τις αρχές και τους αγώνες που έδωσαν οι Μανιάτες και οι Σουλιώτες για την ελευθερία. Στο ίδιο πνεύμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαλανιδορράχης κ.  Γεώργιος Δημητρίου στον χαιρετισμό του τόνισε τη διαχρονική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο Δήμων, καθώς και τη σημασία της ηρωικής θυσίας του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη.

Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης

Στη συνέχεια η επικεφαλής της Μανιάτικης αντιπροσωπείας, Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κα Ελένη Δρακουλάκου, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου και εξήρε την σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ανατολικής Μάνης. Μάλιστα, η κα Αντιδήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός της συγκινητικής αποστολής βοήθειας από τους Δημότες της Πάργας κατά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Μάνη.

Το Σώμα Απόδοσης Τιμών
Το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης στην Πάργα

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η απόγονος του Οπλαρχηγού Ομότιμη Καθηγήτρια κα Βασιλική Καλφακάκου, η οποία στη συγκινητική τοποθέτησή της  αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 1822 και με μια συμβολική κίνηση τοποθέτησε στη βάση του μνημείου της πλατείας το πορτραίτο του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, το οποίο κοσμούσε την είσοδο του σπιτιού του παππού της.

Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα και απόδοση τιμών από τον Δήμο Πάργας προς το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τον Όμιλο Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου, τον Επιμορφωτικό και Ψυχαγωγικό Σύλλογο «Αχέρων» και τη Σχολή χορού «Χορόσωμα» για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα