23.5 C
Athens
28/03/24
spot_img

«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» στη Νάξο

Θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» παρουσιάζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από το Θέατρο Πρόβα, στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00, στο πλαίσιο κήρυξης του 2022 ως «Έτους Καμπανέλλη».

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου, που φέρει την υπογραφή του πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου, Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Το έργο γράφτηκε το 1978 και παρουσιάστηκε από το θέατρο Τέχνης. Με αφορμή τη διαμάχη για την κληρονομιά μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, καταγράφει, με συγκλονιστικό αλλά και διαχρονικό τρόπο, την απληστία των ανθρώπων και την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία και πλούτο. Τα επτά αδέλφια, κληρονόμοι μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, κάτω από την τυραννική αθανασία ενός επτάψυχου πατέρα που μολονότι είναι σε μόνιμη αφασία διατηρεί το 51% των μετοχών του, τσακώνονται μεταξύ τους γιατί όλα θέλουν να ηγηθούν και να αναλάβουν τη διεύθυνση της εταιρείας.

Ενώ οι ανελέητες ραδιουργίες και οι λυσσαλέοι καυγάδες ανάμεσά τους οδηγούν στην αλληλοεξόντωση τους. Τελικά διαπιστώνουν ότι κυνηγούν και επενδύουν σε ένα μέλλον που δεν το ορίζουν. Αλλά μέσα από τις διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζουν αποφασίζουν να συμφιλιωθούν και να μονοιάσουν και να συνεχίζουν να έχουν ακόμα τον μπαμπά τους.
Η Μαίρη Ραζή και ο Σωτήρης Τσόγκας, οι πρωταγωνιστές στη διαχρονική, κωμικοτραγική κοινωνική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Παντελή Παπαδόπουλου αλλά και πρωτότυπη μουσική του Διονύση Τσακνή.

«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος
Εισηγητής Δραματολογίας: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Λαμπρινή Καρδαρά
Σχεδιασμός φωτισμών: Ρίζος Τσίγαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Παπαδόπουλος

Διανομή

ΑΛΙΚΗ: Μαίρη Ραζή

ΚΩΣΤΑΣ: Σωτήρης Τσόγκας

ΤΩΝΗΣ: Κώστας Δαρλάσης

ΜΑΙΡΗ: Κοραλία Τσόγκα

ΜΑΝΟΣ: Αντώνης Ζιώγας

ΘΕΙΑ: Ελευθερία Ρήγου

ΕΙΡΗΝH: Άννα Πορφύρη

ΓΙΩΡΓΟΣ: Γιάννης Χαρμπάτσης

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα