23.1 C
Athens
29/03/24
spot_img

Ο Δ. Χανίων τίμησε τη Χανιώτισσα συγγραφέα, Μάρω Δούκα

Σε μία σεμνή, μα συνάμα ιδιαίτερα “δυνατή” και συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, ο Δ. Χανίων τίμησε τη Χανιώτισσα συγγραφέα, Μάρω Δούκα, για την προσφορά της στις Τέχνες, τα Γράμματα και την ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, η κα Μάρω Δούκα παρουσίασε αποσπάσματα από το νέο της βιβλίο «Να είχα, λέει, μια τρομπέτα», σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη.

Στο περιθώριο της παρουσίασης, τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση καλωσόρισε τη συγγραφέα στο Φεστιβάλ Βιβλίου της πόλης, την ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία της στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των Χανίων, για τη διαχρονική προσφορά και τη διαρκώς και επισταμένη αποτύπωση της αγάπης της σε όλα της έργα.

Δήλωση Δημάρχου
Ο Δ. Χανίων τίμησε
Ο Δ. Χανίων τίμησε τη Χανιώτισσα συγγραφέα, Μάρω Δούκα

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης αποδίδοντας το μετάλλιο της πόλης στη σπουδαία Χανιώτισσα συγγραφέα, υπογράμμισε: «Η Μάρω Δούκα κουβαλούσε τα Χανιά πάντα μέσα της. Τα μοίρασε, τα ταξίδεψε και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε εκ μέρους όλων των Χανιωτών, είναι να σας απονείμουμε την τιμητική πλακέτα του Δήμου Χανίων, με το μετάλλιο της πόλης και να σας ευχαριστήσουμε για όλα όσα έχετε προσφέρει».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκης στο άνοιγμα της τελετής για την κα Μάρω Δούκα «με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, αποτελεί τη φωνή μιας συνείδησης που συχνά αποφεύγουμε να ακούμε. Μας μιλάει για το παρελθόν μας, για τα λάθη μας, τις πολλές αδυναμίες μας, αλλά και για τις πολύτιμες δυνάμεις, που κρύβουμε βαθιά μέσα μας. Μας θυμίζει τις διχαστικές ιδεολογίες, τα κοινά πάθη, την αέναη ανάγκη για αντίσταση».

Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων αλλά και βαθιάς συγκίνησης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού έκλεισε λέγοντας:

«Κι αν -όπως λέει η ίδια- τα Χανιά πάντοτε υπήρχαν μέσα της, ένα είναι βέβαιο:

Πως και η ίδια πάντοτε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μέσα στις καρδιές όλων μας.

Τα Χανιά καμαρώνουν, ευγνωμονούν, τα Χανιά, σας υποκλίνονται, κυρία  Δούκα!»

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα