19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα κοσμούν και φέτος τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας. Οι Γαλάζιες Σημαίες, αποτελούν ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια.

Οι Γαλάζιες Σημαίες με ανάρτησή τους από την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στις ακτές κολύμβησης για πιστοποίηση ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες

Υπενθυμίζεται ότι οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που πληρούν τα Κριτήρια του Προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι ακτές είναι «Ανατολική Καλαμάτα – Ανάσταση» , «Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα – Αλμυρός» και «Μικρή Μαντίνεια».

Με αφορμή την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι η Καλαμάτα διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες. Ακόμη ναυαγοσωστική κάλυψη μέσω 12 ναυαγοσωστικών πύργων με προσωπικό, εξοπλισμό (σκάφος, φαρμακείο, απινιδωτή). Επίσης και δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα, μέσω των seatrac που λειτουργούν.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα