20.4 C
Athens
28/03/24
spot_img

Διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας έχει εκκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και για τη συμμετοχή στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον.

Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αποτελούν Στρατηγικά Σχέδια που θέτουν στόχους και δράσεις αναφορικά με την επιθυμητή εξέλιξη και οργάνωση του συστήματος μετακινήσεων των πολιτών, αλλά και του δικτύου μεταφορών/ διανομής εμπορευμάτων στις αστικές περιοχές.

Τα πρότυπα ανάπτυξης των μεταφορών και οι μέχρι τώρα προσεγγίσεις σχεδιασμού στις περισσότερες χώρες, αλλά και στην Ελλάδα είναι με προσανατολισμό στη μετακίνηση με τη χρήση Ι.Χ. Γεγονός οδήγησε σε έναν φαύλο κύκλο εξάρτησης των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο.

Διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης
Διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Σαντορίνη

Την ίδια στιγμή, η αύξηση πληθυσμού, η αύξηση της ζήτησης για τις μετακινήσεις, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα ενεργειακά αποθέματα αλλά και τις αρνητικές ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής υπογραμμίζουν την ανάγκη για μία αλλαγή της υπάρχουσας προσέγγισης των μετακινήσεων.

Διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας

Οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας επιδιώκουν την προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης. Παράλληλα, μέσω της αλλαγής στη φιλοσοφία της μετακίνησης, προωθείται η συνολική βελτίωση της προσβασιμότητας, για όλους (με έμφαση στους συμπολίτες μας με μειωμένη κινητικότητα) και για όλα τα μέσα.

Η ενεργή συμμετοχή σας, φορέων και πολιτών, είναι καθοριστική. Ούτος ώστε να χαραχθεί η στρατηγική και η δράση του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη.

Η εμπλοκή των πολιτών αλλά και των φορέων στη διαδικασία εκπόνησης του ΣΒΑΚ ενισχύει τον χαρακτήρα του συμμετοχικού σχεδιασμού. Η συμμετοχικότητα επιτυγχάνεται τόσο μέσα από τις διαβουλεύσεις, όσο και μέσα από την εκτενή έρευνα ερωτηματολογίων.

Στην προσπάθεια να σχεδιάσουμε το μέλλον του Δήμου μας. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη 2η Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση του ΣΒΑΚ Θήρας.

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, στις 10:00, μέσω της Πλατφόρμας e-presence

Τέλος, σας αποστέλλουμε το Σύμφωνο Συμμετοχής, το οποίο θα πρέπει αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί, να μας επιστραφεί.

Πρόσκληση στη διαβούλευση ΕΔΩ

Σύμφωνο Συμμετοχής ΑΝΟΙΓΜΑ

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα