23 C
Athens
28/03/24
spot_img

“Το τραγούδι της γοργόνας” παρουσίαση στην Κάλυμνο

Ο Δήμος Καλυμνίων, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Πάπυρος, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αυστραλής συγγραφέα Charmian Clift “Το τραγούδι της γοργόνας”

την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στις 20:00, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλυμνίων, στην Πόθια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
“Το τραγούδι της γοργόνας”
“Το τραγούδι της γοργόνας” παρουσίαση στην Κάλυμνο

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, η Αυστραλή συγγραφέας Charmian Clift μαζί µε τον σύζυγό της, επίσης συγγραφέα, George Johnston αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη ζωή της πόλης. Έφυγαν από το γκρίζο μεταπολεμικό Λονδίνο για να έρθουν στην Ελλάδα, µε τα δυο παιδιά τους και τις γραφομηχανές τους. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην Κάλυμνο, σκοπεύοντας να ζήσουν απλά και να αφοσιωθούν στη συγγραφή, μακριά από τον θόρυβο της μεγαλούπολης. Έμειναν στο νησί σχεδόν οχτώ μήνες, από τον Δεκέμβριο του 1954 ως τον Ιούλιο του 1955. Το αποτέλεσμα της παραμονής τους εκεί είναι

Το τραγούδι της γοργόνας.

Στο βιβλίο η Clift μεταφέρει το πολιτιστικό σοκ αλλά και την απόλυτη ευχαρίστηση της πρώτης χρονιάς του ζευγαριού στο νησί των σφουγγαράδων. Η Κάλυμνος όπως τη γνώρισε ήταν γυμνή και φτωχή – αποτελούσε απόδραση, αλλά σε καμία περίπτωση παράδεισο. Με το πέρασμα των μηνών όμως η Clift και η οικογένειά της έγιναν μέρος της κοινότητας.

Το τραγούδι της γοργόνας είναι ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, ένα αφήγημα που µας ταξιδεύει στην Κάλυμνο μιας άλλης εποχής, κάνοντάς µας να γνωρίσουμε τον τόπο, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά πρωτίστως τους ανθρώπους, που κάνουν τη συγγραφέα να θεωρεί την Ελλάδα ως τη δική της Γη της Επαγγελίας.

Ένα ταξιδιωτικό memoir από μια Αυστραλή συγγραφέα που αγάπησε την Ελλάδα και έγινε μέρος της.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο David Roessel, Καθηγητής Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Stockton του New Jersey. Η Nadia Wheatley συγγραφέας και επίσημη βιογράφος της Charmian Clift. Η Φωτεινή Πίπη, μεταφράστρια του βιβλίου αλλά και οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Shilo Previti και Jamie Walters.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Αθανάσιος Σπύρου.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα