23 C
Athens
28/03/24
spot_img

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στην Αρεόπολη

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ

  Γαστρονομίας Πελοποννήσου την Κυριακή 10 Ιουλίου, Αρεόπολη

PELOPONNESE FOOD STORIES | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού

Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά περιφερειακή ενότητα που θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία) θα λάβουν χώρα ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που αυτές καταλαμβάνουν διαχρονικά.

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου
1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στην Αρεόπολη

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας, την Κυριακή 10 Ιουλίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, το Δήμο Ανατολικής Μάνης αλλά και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Με αφετηρία την Αρεόπολη,  το φεστιβάλ Peloponnese Food Stories θα ξεδιπλώνει από εκεί το πλέγμα των δραστηριοτήτων του σε μια δομημένη διαδρομή-αφήγηση για μία ολόκληρη ημέρα.

Με αυτό τον τρόπο, ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο θα υφαίνεται, μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών & βιολογικών προϊόντων και βέβαια κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Στόχος η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου
1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στην Αρεόπλη

Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο κλάδο της γαστρονομίας  και επιθυμούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: info@laconiacci.gr, έως και την  Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στο email του Επιμελητηρίου info@lakoniacci.gr.

Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας. Τα προϊόντα θα προβληθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (μικρή έκθεση) και θα χρησιμοποιηθούν στις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας.

 

 

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα