23.1 C
Athens
29/03/24
spot_img

Η επέτειος για τα 196 έτη από τη Μάχη της Βέργας

Η επέτειος για τα 196 έτη από τη Μάχη της Βέργας τιμήθηκε με εκδηλώσεις επί διήμερο, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου και το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2022. Υπενθύμιση ότι στις 22 Ιουνίου 1826, στη θέση Βέργα Αλμυρού, οι Έλληνες – Μανιάτες και Μεσσήνιοι κυρίως – νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ, που τρομοκρατούσε μέχρι τότε και οδηγούσε στην ερήμωση την Πελοπόννησο.

Η επέτειος για τα 196 έτη από τη μάχη της Βέργας

Το απόγευμα της Τρίτης έγιναν εκδηλώσεις στο πάρκο του Αλμυρού.
Ανήμερα την επέτειο, μετά την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προ του υπάρχοντος Ηρώου των πεσόντων, στη Μάνδρα του Αλμυρού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων από μικρούς μαθητές, τήρηση ενός λεπτού σιγής αλλά και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας είχε η Π.Ε. Μεσσηνίας ενώ συνέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας.

Ενώ σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε μια κρίσιμη και συνάμα χρυσή σελίδα της ιστορίας του τόπου μας. Τον πενθήμερο Αγώνα μεταξύ 21ης και 25ης Ιουνίου 1826, ένα μεγάλο παράδειγμα ομόνοιας, υπερηφάνειας και ομοψυχίας. Αν έπεφτε η Βέργα και η Μάνη, το όνειρο για Ελευθερία και Ανεξαρτησία θα παρέμενε όνειρο… Όμως, όταν οι Έλληνες ενώνονται, μας λέει ξεκάθαρα η Ιστορία, δεν ηττώνται, αλλά, αντίθετα, μεγαλουργούν! Τιμή και δόξα στη Μάχη και τους Αγωνιστές της Βέργας. Σε όλους τους Έλληνες που έδωσαν την ψυχή τους το ηρωικό ’21!»

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα