23.1 C
Athens
29/03/24
spot_img

«Γιοί και Κόρες» από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, παρουσιάζει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21.00, την παράσταση «Γιοί και Κόρες» στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Το έργο του Γιάννη Καλαβριανού, που ο συγγραφέας παραχωρεί ευγενικά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, παρουσιάζει σε διδασκαλία ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Μαργαρίτης.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ προσβλέπει σε μια σταθερή αλλά και συστηματική παρουσίαση προσεκτικά επιλεγμένων θεατρικών κειμένων. Από αυτά που του προσφέρουν για την καλύτερη προσέγγιση της θεατρικής τέχνης.

Η πρώτη απόπειρα με την παράσταση “Γιοί και Κόρες” βοηθά τους ερασιτέχνες ηθοποιούς  σε μια προσπάθεια βιώματος μέσα από την αφηγηματική διαδικασία της συγκίνησης από την συλλογική μνήμη αλλά και τις εμπειρίες που έχουν σχεδόν όλες οι οικογένειες στην Ελλάδα.

Ιστορίες που όλοι γνωρίζουν ή θυμούνται περισσότερο ή λιγότερο, αποτελούν το υλικό πάνω στο οποίο στήνεται η παράσταση μας.

Συμμετέχουν οι: Βελάϊ Ρομάριο, Vyta Nikole, Δούβα Σοφία, Εμμανουήλ Γιώτα, Ηλιάδου Έλενα, Καρμοίρης Λευτέρης, Καρούντζου Νάντια, Κουλέτση Σταυρούλα, Κραουνάκης Μιχάλης. Επίσης Μητσέα Αναστασία, Παπαδοπούλου Ρεβέκκα, Πετρουλάκη Λέττα, Renard Evelyne, Τζουβάρας Ηλίας, Τσαλακουβέρτας Νίκος, Φρουντζής Παναγιώτης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 21.00

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 2, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24100

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2721082616

ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας  ( ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας )λειτουργεί από το 1982 ως ΝΠΔΔ και από το 1985 ως ΝΠΙΔ, Δημοτική Επιχείρηση, με την επωνυμία Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.
Διατηρεί δύο σκηνές, την Παιδική και την Κεντρική, τις οποίες στεγάζει στην οδό Δημοσθένους, αριθμός 2.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας με επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Αλλά και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας βάσει Προγραμματικής Σύμβασης.
Από το 2009 το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας λειτουργεί στα πλαίσια της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης «ΦΑΡΙΣ»

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα