19.6 C
Athens
28/03/24
spot_img

Αειφορία και ορθή διαχείριση του νερού στη Ρόδο

Σήμερα, 16 Ιουνίου 2022, συνεδρίασε στα γραφεία της ΔΕΥΑΡ η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Οικολογίας που ορίστηκε με την υπ. αριθμ. 29/07.02.2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, με αποκλειστικό θέμα την αειφορία αλλά και την ορθή διαχείριση του νερού.
Το νερό είναι ένας ευαίσθητος και περιορισμένος φυσικός πόρος, απαραίτητος για τη διατήρηση της ζωής, μα και την ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Κατά συνέπεια, η ορθολογική διαχείρισή του περιλαμβάνει την εξοικονόμηση και την αποφυγή της εξάντλησής του, καθώς επίσης την προστασία του από τη ρύπανση και την αποφυγή αλλοίωσης της ποιότητάς του.

Αειφορία και ορθή διαχείριση του νερού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων των μελών της Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Ι. Καμπούρης, ο κ. Θ. Μαρκουλής, λαϊκό μέλος ΔΣ ΔΕΥΑΡ, η Δρ. Δ. Χατζηδιάκου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ρόδου, η κα Α. Φατσέα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου, ο Δρ.Β. Παπαβασιλείου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στις Επιστήμες καθώς και ο κ. Ν. Βενούτσος, Εκπρόσωπος Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου. Συμφώνησαν στο προσεχές διάστημα να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν δράσεις σε συνεργασία με τα σχολεία αλλά και τον υδροβιολογικό σταθμό της Ρόδου.
Η ύπαρξη του νερού στο περιβάλλον αποτελεί την προϋπόθεση όλων των δραστηριοτήτων του παρόντος αλλά και του μέλλοντος και το μέλλον μας είναι η νέα γενιά με την οποία θα γίνει συνεργασία για την προστασία του και την ορθή διαχείρισή του.

Related Articles

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Άλλα Άρθρα